Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Válasz a kommunista időkre eml
  2007-09-16 08:57:23, vasárnap
 
  gondola 2007. szeptember 14. 12:31

Válasz a kommunista időkre emlékeztető gyurcsányi megfigyelési akcióra


A "rend-felelősség-reform" mottóval nyitotta pártjában az őszi évadot Gyurcsány Ferenc. E program keretében a pártelnök megfigyelő hálózatot hozna létre. De Blasio Antonio uniós néppárti képviselő és Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei elnöke, országgyűlési képviselő válasza.

Bár a frakciófegyelem és a különböző szankciók mind-mind a párt belügyeibe tartoznak, addig a négyes megfigyelői csapat - latinosan, referatúrák- felállítása, minden magyar állampolgár ügye, főleg akkor, ha a megfigyeléseket ellenlépések követik.

Az európai parlamenti regionális fejlesztési és költségvetési ellenőrzési bizottságainak tagja, De Blasio Antonio képviselő szerint az érdekessége a történetnek az, hogy csak az ellenzéki helyhatóságokat figyelnék meg a kijelölt szocialista kollégák, mely tehát már eleve azt feltételezi, hogy csak ott van probléma. De a történet legpikánsabb része a negyedik spion feladata, aki azzal lesz megbízva, hogy jelentsen arról, hogy mely ellenzéki önkormányzatokban próbálják meg eladni "a kormány fejlesztési projektjeit saját érdemükként", amely által saját népszerűségüket növelik.

A magyarországi fejlesztési projekteket európai uniós forrásokból finanszírozza az ország. Először is ez a forrás KÖZPÉNZ - a magyar és az európai adófizetők pénze - bármennyire is szeretné a kormányzat saját pénzének betudni. Másodsorban a fejlesztési projektek társfinanszírozásúak, azaz az önkormányzati részt - főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor az ország GDP növekedése nem éri el még az 1%-ot sem -, az ott élő lakosok fizetik ki saját kasszájukból nem kis áldozatvállalás mellett. Akkor miért ne lehetne az ő érdemük? Harmadsorban pedig a 2007 és 2013 közötti uniós pénzek elosztásáért felelős kormányzat ne higgye azt, hogy hitbizományba kapta a pénzek menedzsmentjével és ellenőrzésével járó feladatokat. Minden euró centtel pontosan el kell tudni számolni, máskülönben az utólagos kifizetéskor megtagadja a Bizottság az ellentételezést.

Ami viszont a kormányzat felelőssége és erről nem szívesen beszél - s ha beszél, akkor is inkább Brüsszel felé mutogat - az a pályázati pénzek lehívásának késése.

Tegnapi ülésen a költségvetési ellenőrzési bizottság tagjai a strukturális alapok félidős felülvizsgálatáról szóló jelentés vitája során hosszasan kitértek arra, hogy milyen gondokkal jár az, amikor a strukturális és kohéziós pénzeket a tagországokban pártpolitikai alapokon osztják el. A képviselők felhívták az Európai Bizottság figyelmét arra, hogy foglalkozzon ezzel a kérdéssel, mert amennyiben nem változik a pénzek elköltésének módszere nemcsak, hogy hozzáadott európai értéke nem lesz egy adott beruházásnak, hanem még azokat a régiókat, helyi önkormányzatokat sem éri el a támogatás, amelyek fejlesztésére, felemelkedésre alapvetően szánták.

De Blasio Antonio - a jelentés írója és e téma európai parlamenti bizottsági felelőse - záróbeszédében kifejtette, hogy fontosnak tartja, hogy mind az Európai Bizottság, mind a parlamenti ellenőrző bizottság megvizsgálja, hogy mely országokban milyen méreteket öltenek az uniós források pártalapú elosztásai. Jelentésében ezért mindenképpen ki fog térni arra, hogy a megoldást abban látja, ha egy egészséges egyensúly jöjjön létre a tagállamok uniós pénzeket menedzselő és kifizető központi, - gyakran kormányzati - szervei és az Európai Bizottság között. Ugyanis amennyiben a Bizottság a 2007 és 2013 közötti strukturális pénzek felhasználásában teljes szabadságot ad a tagállamoknak, ne csodálkozzunk azon, hogy minden országban központosítják a pénzelosztást, a kormányzó párthoz kötődő fejlesztések, beruházások a párt közeli cégek által valósulnak meg szerte Európában.

Továbbá az egyensúly megtalálása azért is fontos, mert mind az Európai Bizottságnak, mind az uniós büdzsét ellenőrző Európai Parlamentnek elsődleges célja az, hogy a strukturális források eljussanak azokba a szegényebb vagy válságban lévő térségekbe, amelyek felzárkóztatását hivatott ezen alap segíteni. Közös célunk, hogy a strukturális pénzek elköltése minőségi, hatékony és fenntartható változást hozzanak a támogatott térségben - zárta felszólalását De Blasio Antonio.

Talán a besúgásra épülő referatúra rendszer helyett, a kormányzó szocialista pártnak azt kellene támogatnia, hogy a következő hét esztendőben minden magyar polgár javát szolgálja az uniós tagságunk alapján nekünk járó pénzügyi forrás, mert a végén addig rendezkedik a kormány, hogy duplán fizetjük meg uniós tagságunkat.

,,Mire készülnek a szocialisták, avagy a szocialista követ minden követ követ"

Gyurcsány Ferenc az MSZP tapolcai kihelyezett frakcióülésén bejelentette, hogy minden megyében megfigyelő hálózatot kíván felállítani.

Négy területre terjed ki az MSZP-sek érdeklődése, amelyre egy-egy személy figyel:

1. Kit, vagy kiket távolít el a Fidesz az önkormányzatokból, intézményekből, cégektől.

2. Milyen cégek nyernek el önkormányzati megrendeléseket, illetve hogyan forgatja vagy értékesíti a település vagyonát a jobboldali vezetés.

3. Hol és miben működik együtt a Fidesz a Jobbikkal, a Miéppel, vagy más radikális erővel.

4. A negyedik referens az egészségügy helyben megvalósuló kormányzati beruházására ügyelne.

A Fideszes vezetésű Megyei Önkormányzatot a demokratikus működés jellemzi, ezért szívesen állunk a rendelkezésére minden állampolgárnak, így az MSZP-s megfigyelőknek is.

Feltéve, ha élő, hús-vér emberekről van szó és nem fantomokról.

Ezért az lenne a személyes kérésem Gyurcsány Ferenc helyi rezidense Boldvai László felé, hogy nevezze meg az MSZP-s megfigyelőket! Hozza nyilvánosságra a neveket annak érdekében, hogy mindenki megismerhesse azokat az embereket, akik az MSZP megbízásából minden papírba bele szeretnének tekinteni.

Fontos lenne, hogy a szocialisták nyilvánosságra hozzák azt is, hogy a megfigyelőknek mi a feladatköre, kinek a megbízásából járnak el, milyen díjazásban részesülnek.

Számomra megtiszteltetés lenne, ha rövid időn belül fogadhatnám, az MSZP megfigyelőit a megyeházán.

Munkatársaimmal összeállítottunk egy ajándékcsomagot az MSZP-s megfigyelő képviselők minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében. Állunk elébe a vizsgálatoknak, segítjük a munkálataikat. Persze azt kérjük, a demokratikus alapelvek maradéktalanul érvényesüljenek!

Az ajándékcsomag tartalma:

1. kávé, ásványvíz - Szívesen elbeszélgetünk a ránk küldött MSZP-s megfigyelő pártkatonákkal, kávéval ásványvízzel fogadjuk őket.

2. füzet, toll, ceruza, faragó - Ha esetleg felkészületlenül jönnének, minden eszközt a rendelkezésükre bocsátunk, hogy munkájukat a lehető legpontosabb, legprecízebb módon végezzék el.

3. kazetta - A később, esetleges kiszivárogtatások érdekében, hogy pontosan tudják idézni, azokat az információkat, amik elhangzanak.

4. számolópálcika - Mivel Gyurcsány Ferenc azt jelezte, számtalan panasz érkezett, számszerűsíthetik a panaszok számát, az iskolában már jól bevált módon.

5. boríték - Gyurcsány Ferenc részére megcímzett, felbélyegzett borítékban el is küldhetik az összegyűjtött adatokat, nehogy azt mondják, hogy a FIDESZ valami úton -módon meg akarta akadályozni az információk szabad áramlását.

6. szemüveg - A ,,NEM ELFOGULT" tisztánlátás jeleként, nehogy összekeverjék az alakot az árnyékkal vagy fordítva.

7. fülpiszkáló - Hogy tisztán meghallják az információkat, nehogy az áthallásból egyéb bonyodalmak származzanak.

8. zsebkendő - Szükségük lesz a jó szaglásra, mint a kopóknak, de a zsebkendő arra is jó, hogy letöröljék könnyeiket, ha nem olyan eredményre jutnak, amire számítottak.

9. fáklya - Legyenek elég tüzesek, de annyira, hogy megvizsgálják a szocialista vezetésű városokat /Bátonyterenye, Szécsény/ is, garantálhatjuk, már akkor melegük lesz a fáklya nélkül is...

10. dezodor - És akkor szükségük lesz a dezodorra is.

11. gyógyszer - Persze, ha nem a várt eredményt tudják produkálni /hiszen az MSZP-s vezetés önmagából indult ki/ gyorsan szükségük lehet depresszió, pánik és kényszerbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerre...

12. befizetett vizitdíj csekk- vagy azonnal fordulhatnak orvoshoz is - a vizitdíjat már előre kifizettük.

13. savanyúcukor - s amikor már a cukrot is nagyon savanyúnak érzik...

14. nyalóka - És amikor azt érzik, valaki nagyon kitolt velük, vagy az unalmas hétköznapokra...

15. füles - Más időtöltés gyanánt adunk nekik egy jó tanácsot, szakzsargonnal ,,Fülest" - ami több sikerrel kecsegtethet...

16. seprű - Sepregessenek egy kicsit a saját házuk táján, van mit! Rájuk fér egy kis megtisztulás: Gondolok itt a Zuschlag, a Tocsik, a Kulcsár, a Veres, a Kóka ügyeire, Doboly Alexandra körüli anomáliákra, vagy az egyéves évforduló okán a Gyurcsányi hazugságokkal nyert országgyűlési választásokra. De akár beszélhetünk a megyei MSZP-s berkek kétes ügyeiről is: a bátonyterenyei polgármester lemondásának hátteréről, a Karakasev Anna körüli ügyészségi vizsgálatról, vagy éppen Dóra Ottó, a volt megyei elnök előző ciklusban végzett politikai tisztogatásáról...

17. magyar zászló - Zárásként csak annyit: Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

Ha a Nógrád megyei MSZP-s vezérkar megnevezi a négy megfigyelőt, ezt az ajándék csomagot mind a négyük rendelkezésére bocsátjuk külön-külön. Ellenkező esetben Boldvai László címére juttatjuk el egy csomagban.

Becsó Zsolt
a Fidesz - MPSZ Nógrád Megyei elnöke, országgyűlési képviselő


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kényszerbetegség, felkészületlenül, önkormányzatokat, felhasználásában, menedzsmentjével, felzárkóztatását, összeállítottunk, érvényesüljenek, megrendeléseket, népszerűségüket, tisztogatásáról, rendelkezésükre, áldozatvállalás, ellentételezést, ajándékcsomagot, helyhatóságokat, megfigyeléseket, munkatársaimmal, frakciófegyelem, megtiszteltetés, megfigyelőknek, szakzsargonnal, központosítják, számolópálcika, vizsgálatoknak, rendelkezésére, színvonalasabb, bizottságainak, nyilvánosságra, intézményekből, garantálhatjuk, pártkatonákkal, önkormányzatot, állampolgárnak, bátonyterenyei, elbeszélgetünk, kommunista időkre, őszi évadot, pártelnök megfigyelő, különböző szankciók, párt belügyeibe, négyes megfigyelői, megfigyeléseket ellenlépések, európai parlamenti, ellenzéki helyhatóságokat, kijelölt szocialista, történet legpikánsabb, negyedik spion, kormány fejlesztési, magyarországi fejlesztési, forrás KÖZPÉNZ, európai adófizetők, Gyurcsány Ferenc, Blasio Antonio, Becsó Zsolt, Fidesz Nógrád, Európai Bizottság, Európai Bizottságnak, Európai Parlamentnek, Megyei Önkormányzatot, Boldvai László, Mivel Gyurcsány Ferenc, Doboly Alexandra, Karakasev Anna, Dóra Ottó, Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok, MPSZ Nógrád Megyei,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes délutánt kívánok  Alvó cicák  Gonosz démon-álarc  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem számIt  Hogy lehet megtartani  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ágai Ágnes – Csendélet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kövesd a cowboyt!  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Éretlen vers  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Julian Brass gondolata  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  A Megváltó szolgálatában  Sose bánj semmit  képre írva  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Sose bánj semmit  képre írva  Mi lenne ha  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bounty krémes  Mai harmónia kártyám  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Adakozás  Png csokor  Mi lenne ha  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kövesd a cowboyt!  A boldog családok mind hasonló...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Szép estét  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Németh László tollából  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
kommunista időkre, őszi évadot, pártelnök megfigyelő, különböző szankciók, párt belügyeibe, négyes megfigyelői, megfigyeléseket ellenlépések, európai parlamenti, ellenzéki helyhatóságokat, kijelölt szocialista, történet legpikánsabb, negyedik spion, kormány fejlesztési, magyarországi fejlesztési, forrás KÖZPÉNZ, európai adófizetők, kormányzat saját, fejlesztési projektek, önkormányzati részt, jelenlegi gazdasági, pénzek menedzsmentjével, utólagos kifizetéskor, kormányzat felelőssége, költségvetési ellenőrzési, strukturális alapok, tagországokban pártpolitikai, képviselők felhívták, pénzek elköltésének, adott beruházásnak, jelentés írója, parlamenti ellenőrző, uniós források, megoldást abban, egészséges egyensúly, tagállamok uniós, kormányzó párthoz, párt közeli, egyensúly megtalálása, uniós büdzsét, strukturális források, szegényebb vagy, strukturális pénzek, támogatott térségben, besúgásra épülő, kormányzó szocialista, uniós tagságunk, végén addig, szocialista követ, település vagyonát, jobboldali vezetés, negyedik referens, egészségügy helyben, demokratikus működés, rendelkezésére minden, személyes kérésem, neveket annak, szocialisták nyilvánosságra, megbízásából járnak, demokratikus alapelvek, ajándékcsomag tartalma, ránk küldött, rendelkezésükre bocsátunk, lehető legpontosabb, panaszok számát, összegyűjtött adatokat, információk szabad, árnyékkal vagy, áthallásból egyéb, zsebkendő arra, szocialista vezetésű, fáklya nélkül, várt eredményt, saját házuk, egyéves évforduló, megyei MSZP-s, bátonyterenyei polgármester, volt megyei, négy megfigyelőt, ajándék csomagot, négyük rendelkezésére, kényszerbetegség, felkészületlenül, önkormányzatokat, felhasználásában, menedzsmentjével, felzárkóztatását, összeállítottunk, érvényesüljenek, megrendeléseket, népszerűségüket, tisztogatásáról, rendelkezésükre, áldozatvállalás, ellentételezést, ajándékcsomagot, helyhatóságokat, megfigyeléseket, munkatársaimmal, frakciófegyelem, megtiszteltetés, megfigyelőknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.